Comuniune la hramul bisericii

Viața parohiei Iunie 4, 2015

Pogorârea Sfântului Duh reprezintă un moment de bucurie pentru întreaga Biserică. Mângâietorul Cel promis nouă vine în lume pentru a ne fi ajutor şi cheie care deschide uşa spre împărăţia lui Dumnezeu.Harul Sfântului duh uneşte, mângâie, întăreşte şi cheamă credincioşii pe calea spre mântuire.

În astfel de momente sfinte am sărbătorit împreună cu credincioşii hramul bisericii. Sărbătoarea praznicului împărătesc  a început cu vecernia de sâmbătă seara unde ne-a fost alături un sobor frumos de preoţi, care au venit cu drag pentru a ne ruga lui Dumnezeu să reverse darurile Sale cele bogate peste parohia noastră .

Duminica Cinzecimii ne-a adunat pe toţi tineri şi bătrâni pentru rugăciune şi comuniune în bucurie la masa hramului organizată ca în fiecare an de oameni harnici şi săritori. După frumoasele rugăciuni de sfinţire a teiului, toţi cei prezenţi au urmărit un scurt program artistic organizat de tinerii din ATOR.

Este deja al patrulea an când tinerii participă cu programe artistice la hramul bisericii şi credem că acest lucru este îmbucurător. Aceştia sunt  dornici să îmbrace costumele populare, sunt conştienţi de frumuseţea  portului traditional şi acest lucru merită dus mai departe. Bucuria dansului şi a tinereţii rămâne o parte a omului frumos, chip al lui Dumnezeu şi  şi mărturie a lucrărilor Sale minunate. Ca în fiecare an, copiii au dovedit că sunt talentaţi  şi au adus bucurie şi admiraţie pe feţele celor prezenţi.

Mulţumim şi pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi în aceste zile frumoase de sărbătoare şi dăm slavă şi mulţumire lui Dumnezeu pentru milele Sale revărsate peste noi toţi.