Călătorie spre Înviere

Viața parohiei Aprilie 3, 2015

       Suntem în perioada Postului Mare şi, mai mult decât în oricare perioadă din an,Biserica ne cheamă la reflecţie, rugăciune şi creştere duhovnicească. Pentru a împlini acestea , ne-am adunat Duminică 22 martie,  la o conferinţă cu titlul „Postul Mare, călătorie spre înviere”.

        Invitatul care a poposit în mijlocul credicioşilor, a fost părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul departamentului Tineret al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Temele pricipale ale discuţiei au fost postul, Sfânta Liturghie, folosul Sf. Împărtăşanii şi al Sf. Spovedanii.Chiar dacă suntem în mediul rural, conferinţa poate fi la îndemâna credincioşilor şi chiar folositoare de suflet. Ba chiar putem spune, că prin firescul vieţii la sat, unde toţi suntem ca într-o mare familie, atmosfera de discuţie academică şi pur teoretică ce caracterizează cuvântul, a devenit caldă şi  prietenească. A fost o întâlnire cu un invitat care a devenit, pentru aproape două ore, prieten slujitor al lui Hristos, părinte şi exemplu de vieţuire în strădania de a-I sluji  Domnului.  

      Cei care au avenit să ne fie alături, au fost tinerii din grupul Ator al parohiei şi credincioşi din localitate. Numărul celor prezenţi ne-a arătat că este nevoie de mai multe asemenea discuţii şi întâlniri pentru ca enoriaşii să-şi dezvolte „gustul” pentru vorbe folositoare de suflet. Suntem convinşi însă, că cei care au venit au fost bucuroşi pentru timpul petrecut cu folos.

     Mulţumim părintelui pentru dragostea cu care a răspuns invitaţiei noastre şi îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să călătorim împreună cu El şi cu sfinţii Săi, spre Sfânta Înviere.