Concursul „Îmi place să citesc „ revine în atenţia tinerilor din parohie

Viața parohiei Iulie 2, 2013

Sâmbătă 29 iunie, tinerii şi elevii din parohie au fost chemaţi din nou să spună „DA” lecturii. Concursul  nostru, promovat anul trecut, a stârnit curiozitate şi interes, astfel încât anul acesta organizăm o  nouă ediţie.

          De data aceasta am dorit să–l deschidem într-un mod oficial şi totodată interesant pentru toţi. Invitata de onoare a fost doamna Alexa Corina, profesor de limba română la Liceul „Ion Neculce” din Tg. Frumos. Copiii au fost provocaţi de doamna profesoară la o discuţie despre importanţa lecturii şi au fost încurajaţi să adopte o atitudine inteligentă faţă de cititul unei cărţi: să-şi pună întrebări, să descopere mereu noi înţelesuri, să „vorbească cu personajele” şi să citească acele cărţi potrivite vârstei fiecăruia dintre ei. Cu ajutorul doamnei Alexa, elevii au constatat că, deşi lectura nu mai este „la modă”, cei care citesc sunt mai liniştiţi şi mai buni pentru că „probabil învaţă ceva din cărţile pe care le citesc”.

          Elevii au primit sfaturi despre cum trebuie să-şi formeze „gustul” pentru lectură, dar şi sfaturi de viaţă despre ascultarea de părinţi care are o însemnătate majoră în formarea personalităţii copilului, despre cum devenim „oameni”, şi despre curajul de a ne recunoaşte greşelile şi a ne îndrepta drumul în viaţă.

          Mulţumim şi pe această cale doamnei profesoare Alexa şi suntem siguri că tinerii noştri au plecat „altfel” de la această întâlnire. Îi aşteptăm să se înscrie la concurs şi să răspundă şi provocării lansate de doamna profesoară, aceea de extinde concursul cu o secţiune de creaţie literară şi plastică.