De ziua Bisericii şi a bisericii noastre

Viața parohiei Iunie 26, 2013

       Duminică, în ziua Rusaliilor, am sărbătorit împreună cu credincioşii din parohie hramul bisericii. Pregătirile au început câteva zile înainte, pentru că fiecare credincios a ajutat după puterile sale: cei mici au îngrijit curtea bisericii, fetele au ajutat la curăţenie în sfântul lăcaş iar cei mari au organizat şi pregătit masa de dumunică.

        Sâmbătă seara o furtună neaşteptată ne-a pus credinţa la încercare. Cei mai curajoşi şi evlavioşi au îndrăznit să înfrunte vântul şi ploaia pentru a veni la rugăciune. Şi preoţii care au slujit în sobor au dovedit dragoste frăţească şi au răspuns chemării noastre. Răsplata a fost o slujbă deosebită cu binecuvântare şi har revărsat peste cei prezenţi.

        În ziua hramului, Dumnezeu ne-a dăruit vreme frumoasă pentru a ne bucura de Sfânta Liturghie şi de frumoasele rugăciuni de sfinţire a crengilor de tei. După slujbă credincioşii au fost invitaţi la un mic program artistic pregătit de tinerii din parohie. Grupul de tineri ce participă la întâlnirile duminicale au organizat o şezătoare cu toate elementele necesare pentru un spectacol de folclor autentic românesc. Cei tineri au fost îndemnaţi să iubească cântecul şi portul popular iar cei mai în vârstă şi-au amintit cu drag de vremurile pline de bunăcuviinţă de odinioară.

      Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate şi-L rugăm să primescă jertfa şi osteneala fiecăruia dintre noi!